Zorg dat je bolletjes op kamertemperatuur zijn. Voorzie voldoende semola. Semola (griesmeel/semolina) verbrandt minder snel dan gewone bloem en zorgt ervoor dat de pizza straks niet aan de pizzaschep blijft kleven.
- Strooi rijkelijk semola op het werkblad. Zorg dat je werkblad droog is!
- Plaats een deegbol op het werkblad. Druk met de vingers van beide handen de bal plat van binnen naar buiten zodat de bol een schijf wordt en er een rand ontstaat.
- Nu is het een kwestie van de schijf zo groot en dun mogelijk te rekken zonder dat het deeg scheurt. Dit kan je op verschillende manieren doen:
- met een deegrol
- door opgooien terwijl het deeg in de lucht ronddraait
- door met vlakke handen het deeg rond te draaien en te rekken op het werkblad
- door het deeg door de zwaartekracht te laten rekken terwijl je het laat hangen en verpakt
Mijn ervaring is dat het niet zoveel uitmaakt. Goed deeg zal in een goede oven altijd mooie blazen krijgen wanneer deze heet genoeg is. Probeer de methode die jij leukst vindt en oefen!